Mallorca

Simonet: “Aquest text és el resultat d’un procés de treball conjunt amb el sector, col·legis professionals i els consells insulars. Totes aquestes aportacions han permès elaborar una proposta inicial adaptada a les necessitats reals del camp balear”/CAIB

La nova Llei Agrària 2025, a exposició pública i a l’espera d’al·legacions

Comparteix
La proposta ofereix eines per facilitar l’activitat i millorar la rendibilitat del sector en un moment clau per redefinir el futur de fora vila
El director gerent de Son Bunyola Hotel & Villas, Vincent Padioleau, amb un dels gotims de malvasia el dia de la verema//Cedida

Bodegas Nacra elabora el primer ‘malvasia’ de Richard de Branson

Comparteix
Hipólito Medrano i Pedro Balda són darrere aquesta primera verema i elaboració de l'emblemàtica varietat de Banyalbufar que s'ha recuperat a Son Bunyola
Les varietats locals de raïm per primera vegada protagonistes d'un joc didàctic/VTM

El Joc de les Varietats de Vi de la Terra Mallorca, arriba al carrer

Comparteix
Surten a la venda les primeres 500 unitats d’aquest joc, que promociona les varietats locals de raïm de Mallorca i es podrà comprar alguns cellers i també a la seu de la IGP
El guardó, de l'artista Ernesto Rodríguez, reconeix la trajectòria de persones i establiments en pro del producte local i la tradició gastronòmica/PIMEM

La Gala dels Premis Gastronòmics destaca 19 premiats i un guardó honorífic

Comparteix
Agrupats en tres categories, Categoria de Bar, Categoria Promoció Agroalimentària i Categoria Cuina Gastronòmica, es lliuraran el dia 20 d'octubre a l'Auditòrium de Palma
La més alta puntuació obtinguda per un vi del celler Vins Nadal, de la DO Binissalem en aquesta edició del concurs/Vins Nadal

Vins Nadal celebra una collita de premis al CIVAS-Akatavino

Comparteix
Un Gran Or i altres 4 ors ,més una medalla CIVAS Mèrit situen els vins del celler de Binissalem entre els millors en aquest concurs de professionals de la sommelieria
Quatre pastissos i quatre vins de la Denominació d'Origen Pla i Llevant en una nova edició dels maridatges de la Fira Dolça d'Esporles/Biel Modino

Maridatge de pastisseria i vi a la Fira Dolça d’Esporles

Comparteix
El sommelier Daniel Arias va dirigir el tast consistent en harmonitzar 4 vins de la denominació d'origen amb 4 pastissos del Forn Fondo de Palma
Fer el vermut és una experiència que associam també a un local determinat on aquest costum es converteix en una activitat plaent/Cedida

Comença la recerca del Millor Local per fer el Vermut de les Illes Balears

Comparteix
Busquem aquell establiment de les Illes Balears que fa que l’hora del vermut sigui una experiència inoblidable
Dia 10 acaba el termini per les empreses vermuteres que vulguin competir per al guardó al millor vermut i el més innovador de les Illes Balears/Cedida

Últims dies per inscriure’s al concurs de Vermut i Palo de Mallorca

Comparteix
Es triarà el millor i el més innovador entre les mostres presentades, que han d'haver estat elaborades amb most o vi base produït a les Illes Balears
El pagès té dret a utilitzar els fems com a fertilitzant, però ha d'observar una reglamentació molt rigorosa per causar el mínim impacte indesitjat possible/CAIB

La gestió dels fems a les finques agràries: una qüestió de conciliació

Comparteix
El conseller Simonet sosté que si volem aliments de proximitat i de producte local, "l’ús dels fems com a fertilitzant ens permet ser més circulars i sostenibles"
La conselleria posa en pausa la vacunació contra el serotipus 8, fins al novembre, per prioritzar la immunització d'aquesta nova variant/Cedida

Llengua blava serotip 3: 10 focus confirmats i 58 explotacions sota sospita

Comparteix
Totes les explotacions amb casos sospitosos o amb focus confirmats del serotipus 3 ja estan vacunades, segons la conselleria