Mallorca

El curs ha estat intensiu i per a un grup reduït només per a 10 alumnes/Agència COM

Sobrassada de Mallorca forma professionals en el seu valor nutricional

Comparteix
Un microcrèdit homologable a la UE que vol acostar el coneixement al sector agroalimentari i de la restauració
Es veu necessari estimular la demanda dels productes provinents de la ramaderia i l'agricultura ecològica| CBPAE

Pla Estratègic per a la Producció Ecològica, diagnosi i full de ruta

Comparteix
La conselleria comparteix el document que defineix actuacions per consolidar l'agricultura i ramaderia ecològica a l’arxipèlag a cinc anys
Per acostar-se al vi i per gaudir-ne en qualsevol ocasió, el còctel pot ser una bona opció/DO Binissalem

El vi i la cocteleria, una parella amb futur amb la DO Binissalem

Comparteix
Ha fet ple en un curs de tast i d'elaboració de còctels amb vi de la denominació d'origen
Tomeu Arbona i Pere Suau (Cooperativa de Sóller), Pere Soberats (Son Mesquidassa), Andreu Oliver (president del consell regulador de la DOP Oliva de Mallorca) Antoni Solivellas (director insular de la Serra de Tramuntana), Pep Oliver (president honorífic DOP Oliva de Mallorca), Joan Llabrés (director general de Qualitat Alimentaria i Producte Local), Margalida Bauçà (gerent DOP Oliva de Mallorca) i Rafael Pons (productor i propietari de Son Alzines)/DOP Oliva de Mallorca

La pluja ha salvat ‘in extremis’ la producció d’Oliva de taula de Mallorca

Comparteix
Tot i que es milloren les xifres de la collita anterior, molt magra, encara es considera una anyada escassa
Entre les conclusions, la garrova incrementa superfície i afronta el repte de la transparència en la cadena de valor. El sector de l’ametla, cerca reforçar-se davant la Xylella amb recerca i amb la IGP Ametla de Mallorca com a referent/CAIB

La ‘fruita seca’ a examen: Ametlla i garrova, cultius estratègics

Comparteix
El Govern assegura a la Mesa de Fruita Seca el sosteniment del sector davant els reptes que es dibuixen per als pròxims anys però també demana el seu esforç
S'han veremat un total de 920.000 kg destinats a elaborar vins amb Denominació d'Origen Binissalem/Miquel Torres

DO Binissalem: continua la caiguda en la producció de raïm, enguany un 8%

Comparteix
La minva, que manté la tònica descendent del 2024, no ha afectat la qualitat del raïm que es qualifica d'excel·lent
La vinya ha cedit el protagonisme al celler on ara continua el procés de fer el vi/Pere Calafat

Calendari Pagès: Sant Miquel, el dia que tot comença i tot acaba

Comparteix
Cap d'any.
Un bar i restaurant pels que saben apreciar la bona cuina mallorquina/Taula Parada

Taula Parada al restaurant Can Pometa del Polígon Can Valero de Palma

Comparteix
Cuina mallorquina de bon de veres amb producte fresc cada dia
Productes com bolonyesa d’aglà, oli de pinya verda, salsa picant d’arboç, xips amb gratacul o vinagreta d’aranyó… tenen potencial per generar bioeconomia forestal a les Balears? /AVL

Aliments elaborats amb ‘plantes oblidades’ al supermercat?

Comparteix
Propostes gastronòmiques fetes amb grataculs, aglans, aranyons o pinyes verdes mallorquines demanen el seu lloc a la cadena de comercialització
Jornada de portes obertes per donar a conèixer els beneficis ambientals, agraris i econòmics del cultiu del cànem/Cooperatives Agro-alimentàries de Balears

NOMA comparteix la seva experiència en el cultiu del cànem

Comparteix
La primera cooperativa de cànem a Mallorca reuneix una vintena d'assistents en la seva jornada de portes obertes