Menorca

Formatge de Maó Menorca DOP

El regal perfecte per als addictes a Menorca

Comparteix
Si esteu pensant en fer un regal especial amb valor afegit i que tingui un genuí sabor menorquí, aquest article us interessa i molt
Foto: Pep Pelfort

Recepta | Bombons de bolets

Comparteix
L'esclata-sangs i les cama-seques són les dues espècies més apreciades a Menorca, possiblement per la influència provençal de finals del XVIII i principis del XIX
La formació va incloure part teòrica i pràctica | Foto: AGRAME

Poda de respecte a Menorca

Comparteix
El conegut enginyer agrònom i enòleg Julio Prieto comparteix durant dos dies amb els viticultors de l’illa els seus coneixements teòrics i pràctics que apel·len a la tradició
Pretenen millorar la rendibilitat, viabilitat i sostenibilitat de les explotacions de boví lleter i de la indústria i comercialització dels productes làctics | Foto: CAIB

El Govern exposa les noves línies de PROVILAC 2024 al sector lacti menorquí

Comparteix
El director general Fernando Fernández s'ha reunit amb representants de les principals organitzacions agràries, cooperatives, associacions, la DOP i productors de formatge de l'illa per tal de millorar la rendibilitat i sostenibilitat
La producció de vi ha incrementat gairebé la meitat respecte a l'any passat | Foto: Consell de Menorca

Xifres rècord de producció de vi a Menorca amb l’increment del 46%

Comparteix
Creix la superfície de cultiu de vinyes i la producció total de vi a l'illa, que arriba al volum més alt des que es va recuperar aquest cultiu fa més de 35 anys
Torralba va presentar el vi rosat en la darrera edició del Gastronòmic Fòrum de Barcelona | Foto: E.V.

Torralba, el nou celler menorquí que vol fer grans vins de garnatxa

Comparteix
Menorca compta des d’aquest any amb una nova aposta vitivinícola de capital francès que amb 23 hectàrees plantades, es converteix en la finca més gran dedicada al vi
El brou, protagonista d'unes jornades gastronòmiques | Gastronomia Menorca

Menorca recupera la campanya ‘Els dimecres és dia de Brou’

Comparteix
El Brou és un plat típic de l'illa que es vol revitalitzar gràcies a aquestes jornades gastronòmiques previstes per als mesos de fred
Un estudi intenta entendre el sector per poder determinar polítiques públiques sostenibles | Foto: Leader Menorca

Consumir carn local contamina menys que menjar-ne d’importada

Comparteix
Un estudi centrat en el sector primari a Menorca determina que les característiques de les finques de l'illa, amb mosaic agroforestal, podrien arribar a compensar les emissions del sector, que representa el 10% de les emissions totals al territori
Exterior de Can Aguedet | Foto: cedida

De centre de formació a restaurant

Comparteix
Càritas Menorca lluita contra l’exclusió social a Menorca amb un projecte integral de restauració que ofereix des de serveis de càtering amb menú cuinat amb producte local
Foto: cedida

Morvedra Vell estrena la tafona més gran de Menorca

Comparteix
Es tracta d’un molí de darrera generació que ha començat a funcionar amb la darrera collita d’oli i que té una capacitat per moldre 500 kg d’olives cada hora