Menorca

Foto Jordi Calvo (Dir Tècnic Bodega Torralba)

 Jordi Calvo (Torralba): “La garnatxa blanca podria ser l’ambaixadora del vi menorquí”

Comparteix
ENTREVISTA a l’enòleg penedesenc que s’ha posat al capdavant del projecte de Torralba, un celler situat molt a prop de la icònica platja de Macarella, en una finca de 200 hectàrees
Imatge de la sobrassada i la carn-i-xulla / Cedida

Menorca aconsegueix protegir els seus embotits més emblemàtics

Comparteix
La sobrassada i la carn-i-xulla de Menorca han quedat inscrits definitivament al Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears
Imatge de la presentació que va fer Torralbenc dels seus nous vins / Cedida

Presentació en societat dels nous vins de Torralbenc

Comparteix
El celler alaiorenc organitza una visita a les seves vinyes i un tast professional guiats per la sommelier del restaurant Arzak, Shua Ibáñez i el Master of Wine, Pedro Ballesteros
Una treballadora elaborant formatge Mahón-Menorca / cedida

Any de rècord per al formatge Mahón-Menorca: més de 2,6 milions de quilos venuts

Comparteix
Les Balears concentren el gruix de les vendes del 2024 amb 546.902 quilos comercialitzats a Menorca (70%) i 1.278.266 a Mallorca i Eivissa
Receptes de 7 Portes de cuina menorquina / Cedida

Menorca recupera una joia que documenta l’origen menorquí de la salsa maonesa

Comparteix
Entre les 251 receptes que conté el manuscrit, destaca l’anomenada “salsa de peix crua”, considerada la referència més antiga coneguda de la maonesa
Imatge de les llaminadures i xocolates de Tolo Sintes / Cedida

La Setmana Santa a Menorca es vesteix de sucre i caramels de la infantesa

Comparteix
La llaminadura tradicional que habitualment només es produeix durant aquestes dates a l’illa continua elaborant-se de forma artesanal als obradors
Anfós, un restaurant que ofereix la possibilitat de dur el producte, directament des de la pedra del mercat/Taula Parada

Taula Parada, al restaurant “Anfós” a Los Geranios

Comparteix
Ofereix la possibilitat que els comensals puguin adquirir els aliments en el mercat de l’Olivar situat a veïnat del restaurant
Imatge d'una vaca a un prat de Menorca / Cedida

Llucia Pons: “Sense les vaques, no s’entendria la Menorca que coneixem avui”

Comparteix
Conversa amb la periodista i gestora cultural, Llucia Pons qui acaba de publicar un estudi sobre la història de la vaca a Menorca i l’arribada de la frisona a l’illa
Imatge d'algunes ovelles de Menorca / Cedida

Nova edició de la Fira de l’Ovella Autòctona de Menorca

Comparteix
L'illa torna a viure un cap de setmana dedicat a la seva ovella per fer valdre la raça menorquina i el consum local
 Imatge dels Tasts històrics Ciutat de Maó / Cedida

Segona edició dels tasts històrics Ciutat de Maó

Comparteix
Aquest mes de març es torna a posar en marxa aquesta iniciativa que promociona el producte local amb tastos gratuïts a diferents establiments hotelers