Menorca

L'apicultor Miquel Anglada / cedida

La mel de Menorca brilla a Europa amb tres iniciatives exemplars

Comparteix
Dos apicultors menorquins són reconeguts al Golden Bee Award d’Eslovènia mentre que la mel Dolçamar recull un premi als London Honey Awards 2025
A Menorca, la llagosta és un producte de proximitat vinculat amb la identitat de l’illa/Cedida

Les Balears exporten a Catalunya el ‘know how’ de la gestió de la llagosta

Comparteix
S'han compartit les mesures que garanteixen el bon estat de les pesqueries d'aquest crustaci d'alt valor comercial
Imatge de 'Menorca al Plat' / Cedida

Descobrir Menorca a partir de la seva gastronomia

Comparteix
La nova edició de “Menorca al plat” i la ruta de l’hamburguesa Vermella Menorquina ofereixen la possibilitat d’endinsar-se en receptes i productes locals 
Foto Jordi Calvo (Dir Tècnic Bodega Torralba)

 Jordi Calvo (Torralba): “La garnatxa blanca podria ser l’ambaixadora del vi menorquí”

Comparteix
ENTREVISTA a l’enòleg penedesenc que s’ha posat al capdavant del projecte de Torralba, un celler situat molt a prop de la icònica platja de Macarella, en una finca de 200 hectàrees
Imatge de la sobrassada i la carn-i-xulla / Cedida

Menorca aconsegueix protegir els seus embotits més emblemàtics

Comparteix
La sobrassada i la carn-i-xulla de Menorca han quedat inscrits definitivament al Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears
Imatge de la presentació que va fer Torralbenc dels seus nous vins / Cedida

Presentació en societat dels nous vins de Torralbenc

Comparteix
El celler alaiorenc organitza una visita a les seves vinyes i un tast professional guiats per la sommelier del restaurant Arzak, Shua Ibáñez i el Master of Wine, Pedro Ballesteros
Una treballadora elaborant formatge Mahón-Menorca / cedida

Any de rècord per al formatge Mahón-Menorca: més de 2,6 milions de quilos venuts

Comparteix
Les Balears concentren el gruix de les vendes del 2024 amb 546.902 quilos comercialitzats a Menorca (70%) i 1.278.266 a Mallorca i Eivissa
Receptes de 7 Portes de cuina menorquina / Cedida

Menorca recupera una joia que documenta l’origen menorquí de la salsa maonesa

Comparteix
Entre les 251 receptes que conté el manuscrit, destaca l’anomenada “salsa de peix crua”, considerada la referència més antiga coneguda de la maonesa
Imatge de les llaminadures i xocolates de Tolo Sintes / Cedida

La Setmana Santa a Menorca es vesteix de sucre i caramels de la infantesa

Comparteix
La llaminadura tradicional que habitualment només es produeix durant aquestes dates a l’illa continua elaborant-se de forma artesanal als obradors
Anfós, un restaurant que ofereix la possibilitat de dur el producte, directament des de la pedra del mercat/Taula Parada

Taula Parada, al restaurant “Anfós” a Los Geranios

Comparteix
Ofereix la possibilitat que els comensals puguin adquirir els aliments en el mercat de l’Olivar situat a veïnat del restaurant