Balears Vadevi
El projecte 5 plats, 5 vins de la DO Pla i Llevant arriba a Palma

La DO Pla i Llevant presenta una nova proposta de maridatge dins el projecte 5 Plats, 5 Vins. Aquesta vegada a Palma al restaurant El Patio de Gloria, situat en el carrer de Sant Jaume. Els dies 2, 3 i 4 de març, a les 20:00 h, el cuiner del restaurant ha proposat un maridatge basat en diverses cuines: grega, romana, musulmana, cristiana i jueva. Proposta que d’entrada “manifesta la intenció de realitzar una integració cultural tan necessària en temps de poca empatia entre societats diferents”, ens diuen fonts del Consell Regulador.

Aquests plats seran maridats amb vins del celler Miquel Gelabert de Manacor. “Cuiner i bodeguer han realitzat conjuntament la proposta per aconseguir una harmonia perfecta entre els plats i els vins que representin un gaudi pels comensals”, afegeixen.

Miquel Serra Fiol, cuiner i Andrés Escalente, maître, atenen les explicacions de Miquel Gelabert/Cedida

El vi, millor acompanyat d’un bon àpat

Hi ha un altre motiu per recomanar el consum de vi en el context de maridatge. El Pla i Llevant estam compromesos en recomanar el consum de vi amb moderació. Un dels conceptes a difondre és que el vi s’ha de consumir lligat al menjar perquè d’aquesta manera l’alcohol té competència en la seva absorció i aquesta es ralentitza.

La proposta de maridatge és la següent.

  • Cuina grega: Coca de bacallà amb verdures saltades i lactonesa d’oliva negra maridada amb Golós rosat
  • Cuina romana: Ensalada de llobarro curada amb Sal des Trenc, tomàtiga cherry i taronja maridada amb Golós blanc.
  • Cuina musulmana: Orada amb parmentier i salsa de pinyons i ametlles maridada amb Sa Vall
  • Cuina cristiana: Canelons de cap de llom de porc negre mallorquí amb salsa de magrana maridada amb Gran Vinya Son Caules.
  • Cuina jueva: Poma Bella Roma amb praliné d’ametlles maridat amb Dolç des Morro.
El Patio de Gloria és la primera estació d’aquest projecte a Ciutat/Cedida
Més notícies
La votació roman oberta fins diumenge dia 12 de febrer/Cedida
Pla i Llevant nominada a millor denominació d’origen als Premis Verema 22
El vi blanc 'Nguany 2021 del celler Santa Caterina també està entre els nominats
Toni Bennàssar (DO Pla i Llevant), Miquel Gelabert, Carla Adrober (Es Fangar) i Tolo Gelabert | Foto: DO Pla i Llevant
Es Fangar inaugura una nova temporada dels maridatges de Can March
Els vins del celler de Manacor, coprotagonistes en l'experiència gastronòmica amb la cuina de Miquel Gelabert
La Mostra de Cuina de les Illes Balears no pot faltar en el programa festiu de la Diada/Cedida
Tasta la cuina de les Illes Balears amb motiu de la Diada
La fireta que es farà al Parc de Sa Feixina comptarà amb la participació dels vins de José L. Ferrer, de Binissalem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa