Balears Vadevi
Les notícies més llegides de 2022 a ‘Balears Vadevi’

L’any acaba, i amb ell, deixem enrere un seguit de notícies que han marcat l’agenda i l’actualitat d’aquest 2022. Repassem a continuació les que han generat més interès o les que han estat més llegides a Balears Vadevi entre l’1 de gener i el 31 de desembre.

La sobrassada que triomfa al món

Emília, una sobrassada amb nom propi que conquesta els italians

El mestre xarcuter Xesc Reina va aconseguir el títol Gran Maestro di Lama, atorgada la Guida Salumi en la seva IV edició reconeixent l’Emília, una peça que havia estat curant durant tres anys. Per cert, que enguany també hem conegut que el xarcuter ha estat inclòs a la llista dels deu personatges més influents de la gastronomia.

Nova presidència VTM

Magdalena Mesquida: “És vital començar per la creació de marca”

Magdalena Mesquida assumia aquest 2022 la presidència del Consell Regulador de l‘IGP Vi de la Terra Mallorca. No és una nouvinguda al món del vi, en el qual fa feina com a editora des de fa vint anys. Impulsora i directora de la primera publicació especialitzada i de qualitat sobre el vi i la gastronomia, la revista Terra de Vins, manté la direcció i l’edició del suplement Manjaria en el Diario de Mallorca.

Robatori de garroves

Recuperen 3.400 quilos de garroves en distintes finques de Mallorca

Al primer detingut s’hi sumen ara quatre persones més acusades d’haver robat fins a una tona de garroves a Mallorca, a Calvià i Llucmajor. Aquestes detencions són fruit de la col·laboració que mantenen els inspectors de la conselleria d’Agricultura i la Guàrda Civil, i gràcies a la qual s’han pogut recuperar fins ara uns 3.400 quilos de garroves que havien estat robades a distintes finques i magatzems de l’illa.

Tradicions gastronòmiques d’Eivissa

L’enciam de patata, una reivindicació tradicional a la cuina eivissenca

L’enciam de patata és un plat fresc, fet amb els productes de l’hort, d’aprofitament”, i continua, “un plat senzill, però alhora molt nutritiu i molt bo“, comenta a Balears Vadevi la responsable del blog Dit i Fet Maria José Amengual. Parlar-ne, comenta, la trasllada a l’infantesa, als vespres en què l’àvia els en preparava per sopar. “Recordo aquella olor especial que fan els productes acabats de collir com la tomata, les cebes, la pebrera…”, rememora.

Discrepàncies polítiques

Destitució de Josep Manchado “per discrepàncies polítiques”

La vicepresidenta segona del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, va decidir destituir el director insular de Medi Ambient Josep Manchado per una “pèrdua de confiança i discrepàncies polítiques”. En la mateixa nota informativa on en donaven coneixement, Ribot agraeix Manchado la seva tasca i feina al departament al llarg d’aquests darrers anys.

Altres notícies que també han cridat l’atenció del lector de ‘Balears Vadevi’ és la tria de vins de Felip VI en una de les seves visites a Mallorca; que la porcella mallorquina ha patit la pujada de preus o que Miquel Fiol rebia el premi ‘Flor d’Ametller‘. També aquest 2022 hem dit adeu al jove Fabian Fuster, Vicent Planells o l’empresari Sebastià Verger.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa